Infantino rekent op zeker helft Afrikaanse stemmen

Ger
22 februari 2016, 18:40

Gianni Infantino verwacht dat hij vrijdag bij de verkiezing van de nieuwe FIFA-voorzitter kan rekenen op de steun van zeker de helft van de Afrikaanse voetbalbonden. De overkoepelende confederatie CAF gaf de 54 aangesloten bonden eerder dringend het advies op sjeik Salman bin Ebrahim Al-Khalifa te stemmen.

Het is de vraag of alle Afrikaanse bonden het stemadvies gaan volgen. Infantino denkt in ieder geval van niet. "Ik heb volgens mij veel indruk gemaakt op het continent. Ik denk zelfs dat ik meer dan de helft van de Afrikaanse stemmen krijg", aldus de 45-jarige Zwitser, die al zeker is van de steun van de Europese, Midden- en Zuid-Amerikaanse bonden.

Infantino, die nu nog de secretaris-generaal is van de UEFA, begon in oktober al aan een campagne om de Afrikaanse landen voor zich te winnen. "De CAF heeft mij weliswaar niet voorgedragen, maar ik heb veel landen bezocht en meer tijd doorgebracht bij nationale bonden dan welke andere kandidaat ook. Dan voel je dat de mensen eerlijk tegen je zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen