'Feyenoord-directeur Gudde intern wél gesteund'

23 februari 2016, 07:51

Eric Gudde wordt door een aanzienlijk deel van de aanhang verantwoordelijk geacht voor de sportieve misère van het dolende Feyenoord, maar de algemeen directeur kan intern altijd nog rekenen op de nodige steun. Hij lijkt niet te sneuvelen in de storm van kritiek.

De 61-jarige Maassluizer wordt bedolven onder kritiek van de supporters, die afgelopen zondag rond de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (1-1) een kookpunt bereikte. Wat begon met een protestactie met verhuisdozen, eindigde in een confrontatie met de politie, die 326 personen arresteerde. Ondertussen wordt #Guddeweg al een tijdje gebruikt op Twitter. Maar de criticasters lijken geen gehoor te vinden.

Ook als Feyenoord dit seizoen niet als derde eindigt en de beker niet zal winnen, zal Gudde volgens het Algemeen Dagblad op zijn post blijven zitten. De volledige raad van commissarissen en de meest invloedrijke sponsors zijn lovend over de werk­ethiek en dossierkennis van Gudde en het lijkt erop dat eerder andere mensen geslachtofferd zullen worden. Dit is dus tegen het zere been van een deel van het Legioen.

Gudde noemde de Feyenoord-supporters afgelopen week 'klanten' en dat werd de directeur niet in dank afgenomen. Tijdens de protestactie van afgelopen zondag was er een spandoek met de tekst 'als wij klanten zijn, dan zijn jullie een V&D-bestuur' te lezen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen