Eisenga: "Ga niet bijhouden wie met wie ruzie had"

23 februari 2016, 09:16

Luuc Eisenga is de nieuwe directeur van sc Heerenveen en krijgt de taak om definitief een einde te maken een periode vol bestuurlijke onrust in Friesland. De 43-jarige bestuurder is afkomstig uit het wielrennen en stapt blanco in zijn nieuwe uitdaging in het Abe Lenstra. Hij ziet dat als een voordeel, aangezien hij onafhankelijk keuzes wil kunnen maken.

Heerenveen had behoefte aan een impuls van buitenaf, een frisse blik, en heeft deze dus gevonden met Eisenga als directeur. Met een verleden in de wielerwereld en het schaatsen is het voor de man zelf ook iets nieuws. "Ik ben Fries, mijn ouders wonen hier vlakbij. Als ik vroeger langs het stadion reed, dacht ik niet: dáár word ik directeur. Maar ze zochten iemand van Friese komaf, met ervaring in de topsport, die niets heeft met de ruzies uit het verleden", aldus de nieuwe directeur van de pompeblêdenclub in het Algemeen Dagblad.

Juist het feit dat hij een buitenstaander is moet een voordeel zijn. "Dat denk ik wel", stelt Eisenga. "Ik sta er blanco in. Ga niet bijhouden wie met wie ruzie had. Kost veel te veel energie. Ik wil onafhankelijk keuzes kunnen maken. Er is hier zoveel liefde voor de club, maar er zaten vijf directies in zeven jaar. Daardoor bleven er veel dingen liggen en loop je het risico dat mensen hier puur in de overlevingsmodus zitten. Daarmee help je een club niet vooruit."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen