'Kluivert gaat verder als bondscoach van Curaçao'

23 februari 2016, 10:59

Patrick Kluivert heeft zich definitief als bondscoach verbonden aan de voetbalfederatie van Curaçao, zo meldt de Curaçao Chronicle. Bondsvoorzitter Jean Francisca zou bevestigd hebben dat de voormalig topschutter van Oranje doorgaat bij de voetbalbond van het eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee.

Kluivert stond tijdens de kwalificatiecampagne voor het WK 2018 in Rusland al aan het roer bij Curaçao, dat uitgeschakeld werd door El Salvador. Destijds bekleede de oud-international formeel gezien echter de positie van technisch adviseur. Nu lijkt hij dus definitief bondscoach te worden. De eerstvolgende wedstrijd van Curuçao is het treffen met Barbados in het toernooi om de Caribbean Cup.

De voormalig spits van onder meer Ajax, FC Barcelona, AC Milan en Valencia liet vorige week weten dat hij hoopt op een mooie clubuitdaging als coach. "Wellicht ga ik door bij Curaçao, maar toch heeft het coachen bij een clubteam de prioriteit voor mij. Mijn ambitie is om ooit trainer te worden bij een grote club. Ik moet nog wel veel leren, daarom ben ik op zoek naar een mooie kans", sprak Kluivert, die al trainerservaring opdeed bij FC Twente, NEC en het Nederlands elftal, waar hij assistent was van bondscoach Louis van Gaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen