Cocu waardeert karakter van Atlético en Simeone

23 februari 2016, 14:59   Bijgewerkt: 23 februari 2016, 15:26

Zonder té veel respect te hebben voor Atlético Madrid, in de achtste finales van de Champions League de tegenstander van PSV, heeft Phillip Cocu zijn waardering uitgesproken voor de Spaanse topclub. Dat heeft de oefenmeester op de persconferentie voor het eerste deel van het tweeluik van woensdag gedaan.

Cocu vindt de werkwijze van Atlético en haar coach Diego Simeone een voorbeeld voor veel clubs. "Met zijn duidelijke manier van spelen en werken heeft Simeone de club veel successen gebracht. Het is mooi om te zien dat het karakter dat Simeone als speler kenmerkte ook te zien is in het huidige team van Atlético. Dat brengt hij over en dat kan ik wel waarderen", sprak Cocu aan de vooravond van de eerste krachtmeting met de Spanjaarden.

Wat maakt Atlético zo sterk? "De ploeg is constant: welke wedstrijd je ook ziet, het is altijd een eenheid", antwoordt Cocu op deze vraag. "De ploeg laat nooit wat liggen, welke spelers er ook in het veld staan. Ze zijn absolute winnaars en geven weinig ruimte weg. Dat typeert deze ploeg. Iedereen speelt in dienst van het elftal en is bereid om te knokken. Dan kun je, structureel, tot grote prestaties komen", weet Cocu.

Voor PSV was het bereiken van de knock-outfase al mooi, maar het kan nóg prachtiger worden als er van Atlético gewonnen wordt. "Dit podium is voor iedereen mooi. De publieke belangstelling is groot, het is een geweldige wedstrijd. Iedereen is er mee bezig. Verder hou ik me niet veel bezig met alle aandacht, omdat we volop in de voorbereiding zitten", stelt Cocu.

Of Cocu voor een 0-0 eindstand zou tekenen, durf hij niet te zeggen. "Ik weet uiteraard niet hoe zij de wedstrijd zullen benaderen, maar geen tegentreffers krijgen kan heel belangrijk zijn in een knock-outfase. Dat zullen beide ploegen dan ook nastreven. Het is wel te vroeg om te concluderen dat beide teams alleen maar zullen verdedigen", besluit Cocu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen