Koelbloedige Messi schiet Barcelona naar zege in Londen

Jw
23 februari 2016, 22:52   Bijgewerkt: 23 februari 2016, 23:02

Lange tijd hield Arsenal het dapper vol, maar toch ging het weer mis. Lionel Messi sloeg in het Emirates Stadium twee keer genadeloos toe, waarmee FC Barcelona al na het eerste duel in het tweeluik een voorschot heeft genomen op plaatsing voor de kwartfinale van de Champions League (0-2).

Arsenal houdt er normaal gesproken van om de bal op te eisen, maar trainer Arsene Wenger loopt lang genoeg mee in het vak dat die tactiek tegen dit FC Barcelona gelijk staat aan zelfmoord. The Gunners speelden voor de rust uiterst realistisch met in het achterhoofd dat de 'nul' houden cruciaal kon zijn. Het leverde geen boeiende eerste helft op, al waren er zeker een paar momenten om van te genieten.

Zo counterde Arsenal zich bijna naar een 1-0 voorsprong. Na een uitbraak kwam de bal via de kluts terecht voor de voeten van de Oxlade-Chamberlain, maar de 22-jarige buitenspeler kwam niet goed uit met zijn voetenwerk en schoot tegen doelman Marc-André ter Stegen op.

Ook na de rust hield Barça de touwtjes in handen, maar toch bleef het spannend. Nadat Neymar oog in oog met Cech had gemist, begon Arsenal aan een sterke fase. De Londenaren doken af en toe gevaarlijk op voor het doel van Ter Stegen en leken de zaken achterin voor elkaar te hebben.

De voorsprong kwam FC Barcelona gezien het spelbeeld zeker toe, maar toch hadden de bezoekers dit nodig om over het dode moment te komen. Na de 0-1 van Messi zakte Arsenal door de hoeven. Invaller Mathieu Flamini tikte met zijn eerste actie Messi omver in het strafschopgebied, die vervolgens vanaf de stip het tweeluik al min of meer besliste (0-2). Op 16 maart is in Camp Nou de return.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen