Wenger: "Verloren op manier die niet had gemogen"

23 februari 2016, 23:44

Arsene Wenger vindt dat zijn club Arsenal de nederlaag tegen FC Barcelona aan zichzelf te wijten heeft. De Londense club ging dinsdag in het eigen Emirates Stadium in de eerste ontmoeting met de Catalaanse club in de achtste finales van de Champions League met 0-2 onderuit, door twee tegengoals van Lionel Messi in de tweede helft.

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld, want we hebben verloren op een manier die niet had gemogen. We hebben dit aan onszelf te wijten", mopperde Wenger na afloop op de persconferentie. "Barcelona is meester in alle facetten van het voetbal. Op het moment dat je tegen hen niet in juiste positie staat, dan word je afgestraft."

Over de instelling van zijn spelers is Wenger wel tevreden. "Dit verlies is moeilijk te accepteren als je ziet hoeveel energie mijn spelers in de wedstrijd hebben gelegd", vervolgt de Fransman. "We hebben alles gegeven, het is jammer dat we er niets voor terug hebben gekregen. Misschien hadden we het gevoel dat we konden winnen, waardoor we achterin te onvoorzichtig werden. FC Barcelona is zo gevaarlijk in de tegenaanval."

De return is over drie weken in het Camp Nou van FC Barcelona.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen