Musampa: "Simeone krijger op het veld, daarbuiten aardige gast"

Ger
24 februari 2016, 10:00

Kiki Musampa bewaart mooie herinneringen aan zijn tijd bij Atlético Madrid, de tegenstander van PSV in de achtste finales van de Champions League. De voormalig middenvelder heeft veel gehad aan Diego Simeone. De huidige coach van Atlético was anderhalf jaar lang zijn ploeggenoot.

"Simeone is een krijger op het veld, maar daarbuiten is hij een aardige gast", zegt Musampa in Metro. "We waren vrienden. Ik kwam veel bij hem over de vloer. Dat was wel speciaal, want het was niet zo dat hij alle spelers uitnodigde." De oud-Ajacied kan zich de barbecuefeestjes nog goed voor de geest halen. "Het was echt zo'n typische Argentijnse barbecue met grote lappen vlees; hoe groter de steaks hoe beter. Simeone is dol op barbecueën, hij had zelfs een speciaal 'barbecuehuis' in zijn tuin laten bouwen met grote grills en een bar."

Musampa arriveerde in 2003 bij Atlético, maar had lang niet altijd een basisplaats. "Hij zei dat ik op mijn leeftijd meer moest spelen en dacht dat het goed voor me was om verhuurd te worden. Ik had daar nooit zo over nagedacht, maar Simeone had gelijk." Na anderhalf jaar werd Musampa verhuurd aan Manchester City. "Dat was een goede beslissing, maar weet je wat er gebeurde toen ik net een paar weken in Engeland zat? Maradona kwam barbecueën bij Simeone. Echt, ik baal nog steeds dat ik dat heb gemist."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen