Ajacied Cerny: "Topniveau in mijn eigen leeftijdscategorie"

Ger
24 februari 2016, 11:50

Vaclav Cerny neemt het met de A1 van Ajax in de achtste finales van de UEFA Youth League op tegen Olympique Lyon. De aanvaller, die dit seizoen debuteerde in de hoofdmacht van de Amsterdammers, ziet het toernooi als een mooie gelegenheid om zich te laten zien aan trainer Frank de Boer.

"Ik wil het goed doen en een leider in het veld zijn. Natuurlijk voel ik daardoor wat extra druk, maar ik ben iemand die goed met spanning om kan gaan. Ik heb vooral veel zin in de wedstrijd", blikt Cerny vooruit op de website van Ajax. De Tsjech ziet het niet als een 'degradatie' dat hij moet opdraven bij de jeugdploeg. "Ik vind het hartstikke leuk om met deze jongens te spelen, in zo'n mooie wedstrijd bovendien. Dit is topniveau in mijn eigen leeftijdscategorie. Waarom zou ik dat als een stap terugzien? Ik vind het juist wel goed voor mij."

Vorig seizoen eindigde het toernooi voor Ajax in de achtste finale, toen AS Roma na strafschoppen te sterk bleek. Cerny twijfelt deze keer niet aan een goede afloop. "Alles kan natuurlijk gebeuren in voetbal. Maar wij hebben zo'n goede ploeg, met zoveel kwaliteit. Bovendien is de sfeer top. Het gaat gewoon gebeuren tegen Lyon."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen