PSV met Narsingh, Pereiro en Locadia tegen Atlético

24 februari 2016, 19:41   Bijgewerkt: 24 februari 2016, 19:53

Vanavond is het zover: dan is er, na negen jaar wachten, eindelijk weer een Nederlandse ploeg actief in de knock-outfase van de Champions League. PSV trapt in het eigen Philips Stadion om 20.45 uur af tegen Atlético Madrid, in de achtste finales van het miljoenentoernooi. Het mooie duel wordt gefloten door de Italiaanse scheidsrechter Daniele Orsato.

De gehele PSV-selectie is fit, maar aanvoerder Luuk de Jong is wegens zijn gele kaart in het groepsduel met CSKA Moskou geschorst. De clubtopscorer wordt in de spitspositie vervangen door Gastón Pereiro. Hij wordt voorin geflankeerd door Jürgen Locadia en Luciano Narsingh. Maxime Lestienne is weer hersteld, maar neemt nog wel plaats op de reservebank.

Andrés Guardado staat bij de ploeg van coach Phillip Cocu aan de aftrap. De Mexicaanse routinier kwam op 30 januari voor het laatst in actie voor PSV, in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Hij vormt samen met Davy Pröpper en Marco van Ginkel het middenveld, Jorrit Hendrix start niet. Adam Maher zit op de tribune. Guardado staat op scherp en is bij een volgende gele kaart dus geschorst. Dat geldt ook voor Jeffrey Bruma.

Aan de kant van Atlético ontbreken Thomas Partey, Tiago, Yannick Ferreira-Carrasco met blessures. Het meespelen van Augusto Fernández was op voorhand twijfelachtig, maar de Argentijn is tijdig hersteld om mee te spelen. Hij start wel op de bank. Bij de sterke formatie van de gerespecteerde coach Diego Simeone wordt clubtopscorer Antoine Griezmann in de voorhoede niet vergezeld door Fernando Torres, maar door Luciano Vietto. Opvallend is dat niet José María Giménez, maar Stefan Savic het defensieve maatje van Diego Godin is.

Opstellingen

PSV: Zoet; Arias, Bruma, Moreno, Willems; Guardado, Pröpper, Van Ginkel; Narsingh, Pereiro, Locadia.

Atlético Madrid: Oblak; Juanfran, Savic, Godín, Filipe Luis; Koke, Gabi, Saúl, Oliver; Griezmann, Vietto.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen