Cocu content met resultaat: "Dit was het maximale"

24 februari 2016, 23:03

Het 0-0 gelijkspel tegen Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League voelt in het kamp van PSV als een soort overwinning. Omdat de Eindhovenaren het duel met tien man afmaakten was het doelpuntloze gelijkspel volgens Phillip Cocu het maximale resultaat voor PSV.

Dat zei de oefenmeester kort na afloop van de wedstrijd tegen SBS 6. "Omdat we een groot deel met tien man moesten spelen, ben ik tevreden met dit resultaat. Dit was het maximaal haalbare, dus dan moet je gewoon tevreden zijn. We hebben als team uitstekend verdedigd en dan is 0-0 zeker geen slecht resultaat."

Cocu zag dat Atlético enkele grote kansen kreeg. "Ze kwamen er drie keer gevaarlijk uit in de eerste helft, dat deden ze geweldig", vond de coach. "Je kunt tegen deze ploeg geen moment verslappen. Het is niet alleen een vechtploeg, ze kunnen ook geweldig voetballen. Wij hebben één grote kans gehad en zij drie, daarom kunnen wij tevreden zijn met dit gelijkspel."

Cocu, die de rode kaart voor Gastón Pereiro 'belachelijk' noemde, kijkt met een goed gevoel vooruit naar de return. "Ik geloof zeker dat we een kans hebben", zegt Cocu. "Het zal niet makkelijk worden, maar wij zijn in heel veel wedstrijden in staat om een doelpunt te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen