Bruma is tevreden: "We verdedigen als mannen"

25 februari 2016, 00:03   Bijgewerkt: 25 februari 2016, 10:50

Na deel één van het zeer pittige tweeluik met Atlético Madrid in de Champions League is PSV zeker nog niet kansloos om de kwartfinale te bereiken. De Eindhovenaren hielden woensdagavond prima stand tegen de huidige nummer twee van Spanje, die ondanks een rode kaart voor Gastón Pereiro knap op 0-0 werd gehouden in Eindhoven.

"We kunnen zeker tevreden zijn", sprak Jeffrey Bruma na het gelijkspel in de mixed zone van het Philips Stadion. "Als je 0-0 speelt tegen Atlético, dan doe je het toch goed", weet de verdediger van PSV, die op scherp stond, maar niet tegen een gele kaart aanliep. "Het is een mooie prestatie. Zij hebben toch topspelers in de spits rondlopen en hebben verder ook een hele sterke ploeg, dat wisten we van te voren. Daarom zijn we ook tevreden met dit resultaat", herhaalt Bruma.

Een belangrijk moment was de rode kaart voor Pereiro, die na ruim een uur spelen zijn tweede geel zag. "Ik weet niet of het een rode kaart was, ik heb het niet gezien", stelt Bruma, die het met de numerieke minderheid wel wat lastiger zag worden. "Maar we moesten gewoon doorgaan", zegt hij. "We hebben uiteindelijk niet echt kansen meer weggegeven. Het is mooi dat we, ook na de rode kaart, de nul konden houden."

Atlético staat bekend als één van de meest taaie ploegen van Europa, maar PSV heeft nu ook al vier keer op rij de nul gehouden. "We zijn eigenlijk voor de winterstop in de Champions League al begonnen met het als mannen verdedigen. Het is lastig tegen een ploeg als Atlético, maar we zijn er goed mee omgegaan. We hebben voorkomen dat zij veel kansen kregen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen