Van Ginkel roemt werklust bij PSV: "Daarom de nul"

25 februari 2016, 00:56   Bijgewerkt: 25 februari 2016, 03:47

Ondanks het feit dat Gastón Pereiro 25 minuten voor het laatste fluitsignaal al de douche moest opzoeken wegens een rode kaart, slaagde PSV erin om in het eigen Philips Stadion een doelpuntloos gelijkspel uit het vuur te slepen tegen Atlético Madrid. In de return op 15 maart hebben de Eindhovenaren zodoende geen slechte papieren om de kwartfinale van de Champions League te bereiken.

Marco van Ginkel heeft een goed gevoel overgehouden aan de puntendeling. "Zij kregen een aantal goede kansen, wij een paar kleine mogelijkheden. Uiteindelijk speel je 0-0, al met al kunnen we daar tevreden over zijn. Zeker vanwege de rode kaart. Met een mannetje minder is het moeilijker, maar we werkten hard voor elkaar en daarom hebben we de nul gehouden", sprak de Chelsea-huurling na afloop in de mixed zone van het Philips Stadion.

Na de rode kaart voor Pereiro moest PSV alles even omzetten, geeft Van Ginkel aan. "Tja, dan weet je dat het lastiger wordt en dat je meer moet gaan verdedigen. Zij gingen meer pressing spelen en wij kwamen in de eigen helft in de verdrukking te staan. We konden ons er in de tweede helft moeilijk onderuit voetballen, we kregen de bal niet echt weg."

Davy Pröpper, een maatje van Van Ginkel, had de 1-0 op zijn schoen in de eerste helft. "Bij een scrimmage kreeg hij de bal voor zijn voeten, maar de keeper pakte hem. Balen natuurlijk, ook voor hem. Het zijn kleine kansen, maar ze kunnen erin", aldus Van Ginkel, die zich de bal zelf een paar keer liet ontfutselen. "De spelers van Atlético zitten er bovenop, dan kan je weleens de bal verliezen. Het is duidelijk een hoger niveau dan in de Eredivisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen