Zoet blinkt uit: "Als het moest, dan stond ik er"

25 februari 2016, 00:35

Het feit dat PSV woensdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid een 0-0 eindstand uit het vuur wist te slepen is voor een aanzienlijk deel te danken aan Jeroen Zoet. De doelman van de Eindhovense club onderscheidde zich meerdere malen met uitstekende reddingen. "Als het moest, dan stond ik er", sprak hij na afloop in de mixed zone van het Philips Stadion.

Zoet was ronduit uitstekend tegen Atlético. "Dat voelt heel lekker", glimlacht hij. "Het is fijn om een mooi aandeel te hebben. Vooral de reddingen in de eerste helft waren belangrijk. Dat zijn bepalende momenten in een wedstrijd", aldus Zoet. Met name de save van Zoet op een inzet van Antoine Griezmann mocht er wezen. "Dat was een cruciale redding en dat geeft wel een kick. Helemaal als je uiteindelijk de nul houdt. Maar de verdedigers hebben me goed geholpen en dat geldt ook voor de mooie sfeer in het stadion", blijft Zoet bescheiden.

Nadat PSV met tien man kwam te staan door een rode kaart voor Gastón Pereiro, werd het lastiger. "Ik weet niet of het nog een gele kaart was, maar we moeten voorbereid zijn op zulke dingen. Daar moet je slim mee omgaan, dat hebben we vooraf nog gezegd", zegt Zoet over de actie van Pereiro. Hij vond wel dat de ploeg de tegenslag goed oppakte. "We moesten heel slim zijn en dat waren we zeker in de tweede helft. Toen hebben zij eigenlijk geen uitgespeelde kans meer gehad. We gingen compacter spelen en stonden goed."

Zoet is meer dan tevreden met het doelpuntloze gelijkspel. "Het is een prima uitslag, zeker als je een tijdje met tien man speelt. We hebben als één team geknokt om de 0-0 over de streep te trekken, dat maakt het een teamprestatie. Het is een mooie avond, waarop we fantastisch gestreden hebben", aldus Zoet. "Atlético heeft een heel goed elftal, dat weinig weggeeft. Maar dat geldt ook voor ons. We hebben respect voor ze, maar kijken niet tegen ze op."

[photo,95993,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen