Willems: "Deze wedstrijden wil je elke week spelen"

25 februari 2016, 00:56

Voor Jetro Willems was het woensdagavond genieten. De linksachter van PSV rekende onlangs af met een zware blessure en maakte in het fraaie Champions League-affiche tegen Atlético Madrid (0-0) weer de negentig minuten vol. Dit zijn de wedstrijden die hij graag speelt, geeft Willems na afloop aan.

"Dit zijn wedstrijden die je uiteindelijk elke week wil spelen", zei Willems na de doelpuntloze remise tegen Atlético tegen de verzamelde pers. De oud-Spartaan twijfelt er niet aan dat dit ooit zal gebeuren. "Ik zou niet weten waarom niet. Ik ben voetballer en ik wil natuurlijk het hoogst haalbare bereiken. Die mogelijkheid is er, dus waarom niet?", vraagt Willems zich af. "Het Nederlands elftal komt er trouwens ook weer aan, dan speel je ook weer twee wedstrijden op hoog niveau."

Niet alleen qua niveau was het een mooie test voor Willems, maar ook op fysiek vlak was het weer een meetmoment. "Je speelt toch drie wedstrijden in één week", aldus Willems, die het kloof tussen de Eredivisie en de Champions League groot vindt. "Je moet op andere dingen letten. De focus ligt op het verdedigen, van daaruit moet je pas aan aanvallen denken. In de Eredivisie gok je soms op een bal. Dat kan in de Champions League niet, dan weet je dat ze hem pakken."

Wat opviel was dat Willems tegen Atlético tot drie keer toe de bal achter zijn standbeen haalde. "Op dat moment kwam het me goed uit, haha", lacht Willems tegenover FCUpdate.nl. Zijn handelsmerk zijn de loepzuivere voorzetten, maar tegen de Madrilenen kon hij zijn voorzetten echter niet kwijt. "Het was moeilijk. Sterker nog: het was helemaal niet mogelijk. Zij staan compact achterin en dan kunnen de voorzetten niet benut worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen