"Een van belangrijkste weken in geschiedenis van FIFA"

25 februari 2016, 12:52

Na de schorsing van Sepp Blatter kreeg Issa Hayatou de taak om de scepter te zwaaien als interim-voorzitter van de FIFA. Vanaf vrijdag draagt hij zijn taken over aan de nieuwe preses, die dan bij de verkiezingen in Zürich gekozen zal worden door alle voetbalbonden die bij de wereldvoetbalfederatie aangesloten zijn. Hayatou heeft de FIFA-leden opgeroepen om in Zwitserland voor hervormingen te kiezen.

"Steun alle hervormingen en voer ze vervolgens volledig bij jullie eigen voetbalbond", sprak de 69-jarige Hayatou daags voor de presidentsverkiezingen op een conferentie in Zürich. "De veranderingen zijn cruciaal voor de toekomst van de FIFA en het mondiale voetbal. Er moet een duidelijke boodschap worden overgebracht, het voetbal heeft een goed fundament nodig voor de toekomst", aldus de 69-jarige Kameroener.

Begin december werd er door een hervormingscommissie een pakket aan aanbevelingen gepresenteerd. Deze hervormingen werden als het ware goedgekeurd door het uitvoerend comité van de FIFA. De veranderingen hebben betrekking op de zittingstermijn, een scheiding van politiek en management, diversiteit, onafhankelijkheid, een verbeterde efficiëntie, integriteitschecks, transparantie, integratie en verbreding. Bekijk hier een overzicht van FCUpdate.nl van alle hervormingsplannen.

Sjeik Salman bin Ebrahim Al-Khalifa, Gianni Infantino, prins Ali bin Al-Hussein, Jérôme Champagne en Tokyo Sexwale zijn gegadigden om de nieuwe voorzitter van de FIFA te worden. "De hele wereld kijkt over onze schouders meer naar een van de meest uitdagende periodes is onze historie. We moeten onze geloofwaardigheid terugwinnen en ik heb er vertrouwen in dat dit gebeurt. Het wordt een van de belangrijkste weken in de geschiedenis van de FIFA."

Infantino en Sjeik Salman zijn de grote favorieten voor het voorzitterschap van de FIFA.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen