Advocaat laat zich niet meer zien op trainingsveld

25 februari 2016, 14:59

Dick Advocaat zal bij Feyenoord niet meer te bewonderen zijn op het trainingsveld. Omdat er twijfel bestond over de hiërarchie in de technische leiding over het elftal, is ervoor gekozen om niet langer langs de kant te ondersteunen tijdens trainingssessies. "Ik wil die onduidelijkheid weg hebben. Dit beschadigde Giovanni meer dan dat het hielp."

Giovanni van Bronckhorst en zijn assistenten Jean-Paul van Gastel en Jan Wouters zullen vanaf dit moment weer zonder Advocaat voor de groep staan. "En ik vervul dan een rol in de trainerskamer", legt Advocaat uit in gesprek met RTV Rijnmond. "Eén tot twee keer per week, afhankelijk van wat nodig is. In principe praten we één keer per week bij. We zouden na de eerste dagen gaan bekijken wat het beste was. Nu is besloten dat deze oplossing het beste is, ook voor Gio. Ik vond de impact namelijk te ver gaan."

Advocaat begrijpt dat zijn komst veel stof deed opwaaien, maar vindt dat het allemaal een beetje opgeblazen is. "Er wordt gezegd dat ik verantwoordelijk ben, dat ben ik helemaal niet. De indruk werd gewekt dat ik nu de baas ben, maar er is maar één man de baas en dat is Giovanni. Ik wil die onduidelijkheid weg hebben. Dit beschadigt hem meer dan dat het helpt. Ik heb uitgelegd dat ik naar het veld ben gegaan om te kijken hoe ze trainen en werken. Sinds zaterdag ben ik al niet meer bij de trainingen geweest. Dat moet Giovanni zelf doen."

Feyenoord gaat komende zondag op visite bij FC Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen