Faber benadrukt: "Er is rust, laten we dat zo houden"

25 februari 2016, 15:59

Door de situatie rond clubtopscorer Christian Santos en de interesse van FC Groningen in trainer Ernest Faber is het al een tijdje onrustig bij NEC, dat wel een uitstekend seizoen kent in de Eredivisie. Net als vorige week probeer Faber de randzaken voor de wedstrijd weer opzij te schuiven. Vrijdagavond gaan de Nijmegaren op bezoek bij Excelsior.

De onrust lijkt haar weerslag te hebben op de prestaties van NEC. "Als we vier keer hadden gewonnen, had je nee gezegd", zegt Faber tegen Omroep Gelderland, als hem hiernaar gevraagd wordt. "Feit is dat we intern goed kunnen werken. De jongens trainen goed en werken hard. Er is rust en laten we dat zo houden. Dat hebben we nu ook nodig om goed te presteren en voor de play-offs te gaan. Met de juiste sfeer moet dat kunnen", weet Faber.

Onrustig of niet, de vierde plaats gloort aan de horizon voor NEC. "Ja, dat is heel erg apart. Na een mindere fase kun je toch op een mooie positie op de ranglijst komen. We moeten terug naar de manier van werken, waarmee we resultaat hebben gehaald", aldus Faber. "Met Excelsior treffen we ploeg die moet. We trainen de hele week op kunstgras. Dat is geen issue meer. Deze generatie is met beide opgegroeid. Het voordeel van kunstgras is dat het vlak is, dus ik zie geen probleem."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen