Afrikaanse steun voor Salman, vrouw in FIFA-bestuur

25 februari 2016, 18:27

Sjeik Salman Bin Ibrahim Al-Khalifa lijkt vrijdag bijna door heel Afrika gesteund te gaan worden bij de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA. Vice-voorzitter Suketu Patel van de Afrikaanse voetbalfederatie CAF, verwacht dat 53 van de 54 landen voor de man uit Bahrein zullen stemmen. Is dat daadwerkelijk het geval, dan kan hij gerust als de favoriet voor de verkiezingen worden aangemerkt.

Infantino zei onlangs dat hij de steun van ongeveer de helft van de Afrikaanse bonden had, maar dit is niet zo, als we de CAF-voorzitter moeten geloven. Er is een gemeenschappelijke afspraak om voor sjeik Salman te stemmen en Patel ziet geen aanwijzingen dat bepaalde landen zich hier niet aan houden. Er wordt ook verwacht dat Aziatische landen als China, Guam, Hongkong, Japan, Macau, Mongolië, Noord-Korea, Zuid-Korea en Taiwan op de sjeik uit Bahrein zullen stemmen.

Ondertussen heeft de UEFA haar statuten aangepast. De Europese voetbalbond zal in de toekomst met minstens één vrouwelijk bestuurslid in het uitvoerend comité van de FIFA zitten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen