Schalke 04 na forse nederlaag klaar in Europa

Jw
25 februari 2016, 21:09

Klaas-Jan Huntelaar is met Schalke 04 klaar in Europa. De Duitse topclub speelde in de eerste wedstrijd tegen Shaktar Donetsk nog hoopvol gelijk (0-0), maar ging op eigen terrein pijnlijk onderuit tegen de vermogende club uit Oekraïne. Het werd 0-3 in Gelsenkirchen.

Met Huntelaar als aanvalsleider wist Schalke 04 dat het bij een tegendoelpunt in de problemen zou komen. Door het gebrek aan een 'uitdoelpunt' zouden de Duitsers dan twee keer moeten scoren om door te gaan naar de achtste finales. Desondanks ging het al vrij vroeg in de wedstrijd mis.

De Braziliaan Marlos opende na 26 minuten de score namens Shakhtar, wat de bezoekers een flinke boost in vertrouwen gaf. Schalke 04 liet in het restant vervolgens zien simpelweg een klasse minder te zijn dan Shakhtar.

Doordat Facundo Ferreyra er halverwege de tweede helft zelfs 0-2 van maakte, verdween ook het laatste beetje hoop bij Schalke 04. Viktor Kovalenko maakte in de slotfase de afgang compleet door het fanatieke Schalke-publiek te trakteren op de 0-3. Die Köningsblauen kunnen zich daardoor richten op de Bundesliga, waarin het nog volop in strijd is om de derde plaats. Shaktar mag zich opmaken voor de achtste finales.