Sjeik Salman is de favoriet, VS steunen prins Ali

26 februari 2016, 07:40

Als we de bookmakers moeten geloven, dan heeft sjeik Salman bin Abrahim Al Khalifa uit Bahrein vanavond (vrijdag) de grootste kans om het voorzitterschap van de FIFA te grijpen. De nieuwe preses van de wereldvoetbalbond, die de geschorste Sepp Blatter zal opvolgen, wordt in Zürich gekozen middels een verkiezingssysteem.

Als men op sjeik Salman als nieuwe voorzitter gokt, dan kan dat 1,57 keer de inzet opleveren. Kiest men succesvol voor Gianni Infantino, die door de UEFA naar voren geschoven is als kandidaat, dan wordt de inzet verdubbeld. Bij Prins Ali bin Al-Hussein is de quotering 10 euro, bij Tokyo Sexwale is deze 50 euro en tot slot is de Fransman Jérôme Champagne met 66 euro de zware underdog.

Ondertussen heeft de voetbalbond van de Verenigde Staten laten weten dat het op prins Ali zal stemmen bij de presidentsverkiezingen. "Daar ben ik trots op", sprak de Jordaniër donderdagavond in Zürich. Ondanks de Amerikaanse steun lijkt het geen hoofdrol te kunnen spelen bij de verkiezing. Vorig jaar moest de prins het ook afleggen tegen Blatter.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen