Van Gaal geniet van Memphis: "Hij was spectaculair"

26 februari 2016, 07:54   Bijgewerkt: 26 februari 2016, 09:26

Het leek donderdag weer een beroerde avond te worden voor Manchester United, toen FC Midtjylland na een 2-1 overwinning in Denemarken een 0-1 voorsprong nam op Old Trafford. Met een jonge ploeg wist de Engelse topclub echter de rug te rechten en uit te lopen naar een klinkende 5-1 winst. Manager Louis van Gaal is meer dan tevreden, ook over de uitblinkende Memphis Depay.

"Het was een geweldig optreden, ik denk dat de fans genoten hebben van het aanvallende voetbal", sprak Van Gaal na afloop van de zege, die plaatsing voor de laatste zestien teams van de Europa League betekent. "Zij scoorden toen ze voor het eerst over de middellijn kwamen. Normaal gesproken krijg je een tik na een tegentreffer, maar we bleven ervoor gaan. Dat vind ik een groot compliment voor mijn spelers, dat is namelijk zeker niet eenvoudig. De spirit in het team is ongelofelijk. Het was een spektakel. Nu doen we nog steeds mee in drie competities, niet veel teams kunnen dat zeggen."

Memphis speelde misschien wel zijn beste wedstrijd voor Man United tot nu toe. "Hij was fantastisch, daar zal iedereen het over eens zijn. Hij was spectaculair. Ik hoop dat hij dat ook tegen Arsenal kan laten zien. Dat is een ander niveau, maar ik heb vertrouwen in hem", aldus Van Gaal, die komende zondag met Man United tegen Arsenal speelt in de Premier League. Memphis was tegen Midtjylland overigens goed voor de 5-1.

Vlak voor de wedstrijd kreeg Van Gaal wel een flinke tegenvaller te verwerken. Anthony Martial viel in de warming-up uit met een blessure. "Ik denk niet dat het heel ernstig is. Het lijkt een lichte hamstringblessure", aldus de Nederlandse manager. Door het wegvallen moest Van Gaal de jonge Marcus Rashford opstellen. Gek genoeg scoorde het talent twee keer. "Hij was ongelofelijk. Ik zei in de rust tegen hem dat hij zou scoren en dat heeft hij twee keer gedaan. Fantastisch!"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen