EL-loting: Liverpool-Man United en Dortmund-Spurs

26 februari 2016, 13:28

In de loting voor de achtste finales van de Europa League hebben de twee grootse clubs elkaar niet weten te ontlopen. Liverpool en Manchester United zijn aan elkaar gekoppeld in het Europese toernooi. Het op één na mooiste affiche is de clash tussen Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur.

Bij de loting in Zwitserland konden ploegen uit hetzelfde land elkaar 'gewoon' treffen en dat heeft het duel tussen Liverpool en Manchester United dus mogelijk gemaakt. De rivalenstrijd wordt gezien als grootste duel van Engeland, maar het is de eerste keer dat de grootmachten elkaar in internationale context ontmoeten. Naast de Engelse kraker springt de ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur in het oog. Dortmund wist FC Porto te verslaan in de vorige ronde, de Spurs waren te sterk voor Fiorentina.

FC Basel gaat voor een plek in de finale op het eigen St. Jakob-Park, maar stuit in de achtste finales wel op titelverdediger Sevilla. De Andalusische club is één van de vier Spaanse ploegen die nog over zijn. Twee clubs uit de Primera División treffen elkaar: Athletic de Bilbao en Valencia. Villarreal, dat knap Napoli uitschakelde, neemt het op tegen Bayer Leverkusen. Verder zijn Shaktar Donetsk-Anderlecht, Sparta Praag-Lazio Roma en Fenerbahçe-Braga uit de koker gekomen.

De duels in de achtste finales worden op 10 en 17 maart gespeeld. De kwartfinales staan gepland voor 7 en 14 april, de duels in de halve eindstrijd voor 28 april en 5 mei. De finale in het stadion van Basel staat op 18 mei op de planning.

Er zitten nog genoeg Nederlanders in het toernooi: Alexander Büttner, Bram Nuytinck (beiden Anderlecht), Jean-Paul Boëtius (Basel), Memphis Depay, Daley Blind (beiden Manchester United), Edson Braafheid, Wesley Hoedt, Stefan de Vrij, Ricardo Kishna (allen Lazio) en Robin van Persie (Fenerbahçe).

De volledige loting

Shaktar Donetsk - Anderlecht

FC Basel - Sevilla

Villarreal - Bayer Leverkusen

Athletic de Bilbao - Valencia

Liverpool - Manchester United

Sparta Praag - Lazio Roma

Borussia Dortmund - Tottenham Hotspur

Fenerbahçe - Braga

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen