AZ met vertrouwen, maar niet met 'branie' naar Ajax

26 februari 2016, 14:51

AZ is de laatste tijd niet te stoppen. De Alkmaarders wisten al hun acht officiële wedstrijden in 2016, waarvan één in de beker, winnend af te sluiten en deden dat met het doelsaldo 23-7. Komend weekend wacht echter een loodzware test voor de Noord-Hollanders, die dan op bezoek gaan bij Ajax. Om 16.45 uur wordt er afgetrapt in de Amsterdam ArenA.

In aanloop naar de kraker tegen Ajax beschikt coach John van den Brom over een fitte selectie. Dat komt hem goed uit, aangezien volgende week donderdag het bekerduel met Feyenoord in De Kuip wordt gespeeld. "Een mooie week, ik kijk er ontzettend naar uit. Maar eerst zondag, want er wordt in de ploeg nog niet over Feyenoord gesproken. We houden tegen Ajax dan ook totaal geen rekening met donderdag. Ik hoef geen jongens te sparen. We zijn eraan gewend om meerdere wedstrijden per week te spelen", stelt Van den Brom op de clubwebsite.

Vorig jaar wist AZ drie punten te pakken in de ArenA, waar Aron Jóhannsson toen de eindstand op 0-1 bepaalde. "Eén van de verschillen is dat we toen acht punten meer hadden dan nu. Maar dit seizoen zit er weer meer voetbal in de ploeg. Ik ben echter niet iemand van het terugblikken, ben meer met het heden bezig", aldus Van den Brom. "Het wordt zondag een topwedstrijd; er wordt veel over gezegd en geschreven. Dat is mooi. We zijn in vorm en gaan met vertrouwen naar Amsterdam. Maar niet met het branie-gevoel: 'we gaan daar wel even winnen.' Ondanks dat we goed bezig zijn, weet ik dat we nog steeds beter kunnen dan we laten zien. Er zit veel rek in deze groep."

"Wat zondag het verschil gaat maken? Nou, niet de tactiek", vervolgt Van den Brom. "Frank de Boer en ik zullen elkaar niet verrassen. Het verschil zal in de details zitten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen