Feyenoord heeft maar één optie: "Keihard doorwerken"

26 februari 2016, 15:19

6 december, het is al een hele tijd geleden. Dat is de dag waarop Feyenoord voor de laatste keer een overwinning wist te boeken in de Eredivisie. Ondanks een bekersuccesje tegen Roda JC is het op sportief gebied al tijden huilen met de pet op in Rotterdam-Zuid. Vorige week werd er wel weer een keer gelijkgespeeld (1-1 tegen Roda JC). Dit weekend staat de lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht op de rol voor de Rotterdammers.

Het is een pittig duel voor Feyenoord, dat daarom in het geval van een zege wel een flinke boost zal krijgen. "Vertrouwen kan je alleen in de wedstrijden winnen", sprak trainer Giovanni van Bronckhorst bij zijn perspraatje in aanloop naar het duel in de Domstad. Dat vertrouwen kan Feyenoord wel gebruiken, aangezien AZ komende donderdag langskomt in het kader van de halve finale van de KNVB Beker. "Op dit moment is de wedstrijd tegen FC Utrecht de belangrijkste, dat is het enige waar we ons deze week mee bezig hebben gehouden."

Toch is het bekerduel zeer belangrijk voor Feyenoord, omdat de KNVB beker de kortste weg naar Europees voetbal is en de Rotterdammers flink afgegleden zijn op de ranglijst. "Het is duidelijk dat ons nu een belangrijke week wacht. Niet alleen in de competitie, maar ook in de beker waarin we nog twee wedstrijden verwijderd zijn van Europees voetbal en het winnen van een prijs", aldus Van Bronckhorst.

"Ik heb vertrouwen in deze ploeg, want eerder dit seizoen hebben we al kunnen zien wat die in zijn mars heeft. Vertrouwen binnen een ploeg kan zomaar terugkeren, dat kun je alleen maar in een wedstrijd laten zien. Daar gaan we zondag voor", vervolgt Van Bronckhorst. "Het enige dat wij kunnen doen is keihard doorwerken. Uiteindelijk moeten wij weer punten gaan pakken. We willen zondag de winst pakken tegen een concurrent. Daarvoor zullen we aan de bak moeten en daar zijn we ons terdege van bewust."

[photo,95932,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen