Van den Brom gelinkt aan Ajax: "Een goede kandidaat"

27 februari 2016, 09:17

De goede prestaties van John van den Brom bij AZ zijn ook in Amsterdam niet onopgemerkt gebleven. De Telegraaf meldt zaterdagochtend dat de naam van de oefenmeester op een shortlist staat van mogelijke opvolgers van Frank de Boer, wiens contract bij Ajax in de zomer van 2017 afloopt.

Volgens Sjaak Swart, die werkzaam is bij zaakwaarnemerskantoor Players United, zou Van den Brom een goede coach zijn voor Ajax. "Ik denk dat hij een goede kandidaat is", zegt de voormalig buitenspeler. "John heeft sjoege van het spelletje en is een echte teamspeler. Bij AZ gaat hij met iedereen goed om. Ajax is toch een stapje hoger, met veel meer druk. Dat komt door alles eromheen, de supporters die niet alleen prestaties, maar ook mooi voetbal willen én de vijfde colonne. Het is daarom wel een voordeel dat John bij Ajax heeft gespeeld en hoofd opleidingen is geweest."

Van den Brom geeft toe een zwak te hebben voor Ajax. "Ik denk met een mooi gevoel terug aan mijn verleden bij Ajax. Ik heb er jarenlang met plezier gewerkt en een goede band met de mensen binnen de club", vertelt de oefenmeester. "Of die club ook echt een logische vervolgstap is voor mij als trainer? Die beslissing is niet aan mij. Maar op dit moment ben ik tevreden bij AZ en Frank bij Ajax, dus er is nu weinig reden om te switchen. Ik ga fluitend naar m'n werk en sta elke dag met een glimlach op het veld."

Zondagmiddag gaat de coach met AZ op visite bij Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen