Faber baalt: "Iedereen speelde teveel voor zichzelf"

27 februari 2016, 10:14

NEC kende een geweldige eerste seizoenshelft, maar na de winteronderbreking presteert de promovendus een stuk minder in de Eredivisie. Vrijdagavond verloor het met 2-0 van Excelsior en bleef daardoor voor de vijfde wedstrijd op rij zonder zege. Volgens coach Ernest Faber speelde zijn elftal in Rotterdam niet als een team.

"Ik heb dingen gezien die we helemaal niet hebben afgesproken", zegt de teleurgestelde trainer tegen Omroep Gelderland. "Het eerste doelpunt van Excelsior zat niet in de bespreking. Dom, slordig balverlies en dan sta je zomaar met 1-0 achter. De tegenstander gaf alles. Ik miste het samen aanvallen en verdedigen. Dat was vanavond onder de maat. Ik probeerde nog wat te forceren door nieuwe jongens in te brengen. Maar iedereen was teveel voor zichzelf aan het voetballen. We hebben te weinig punten de laatste tijd, maar normaal gesproken spelen we makkelijker. Nu spelen we tegen onszelf."

Faber werd na afloop gevraagd of hij al met zijn hoofd bij FC Groningen zit, de club waarmee hij nadrukkelijk in verband wordt gebracht. "Nee, nee, nee. We hebben een geweldig seizoen, nu al. Dat willen we ook geweldig afmaken. Daar hebben we alle energie voor nodig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen