Real weer op eigen veld ten onder tegen Atlético

27 februari 2016, 18:03   Bijgewerkt: 27 februari 2016, 20:17

Real Madrid heeft voor het derde seizoen op rij voor eigen publiek verloren van Atlético Madrid. Door een goal van Antoine Griezmann in de tweede helft zegevierde de tegenstander van PSV in de achtste finales van de Champions League zaterdag met 0-1 in het Estadio Santiago Bernabeu.

Door het verlies in El Derbi madrileño lijkt de rol van Real Madrid in de Spaanse titelrace uitgespeeld. De tienvoudig kampioen van Europa blijft derde in La Liga, met 54 punten. Koploper FC Barcelona kan de voorsprong op Real later dit weekend vergroten tot twaalf punten. Daarvoor moeten de Catalanen zondag in het eigen Camp Nou winnen van subtopper Sevilla FC. Atlético is met 58 punten de nummer twee van Spanje.

Acht minuten na de doelwissel had Griezmann wel succes. De Franse spits zette de aanval zelf op, kreeg de bal vervolgens terug van Filipe Luis en schoot het leder geheel ongedekt in het doel. Twaalf minuten daarna had Saúl er 0-2 van moeten maken, maar hij stuitte op Navas. Real zocht in het restant van de wedstrijd wel naar de gelijkmaker, maar Atlético gaf achterin bijzonder weinig weg. De beste kans was in de 68ste minuut voor Cristiano Ronaldo; zijn kopbal belandde uiteindelijk in de handen van Atlético-goalie Jan Oblak.

Atlético had eerder deze week in Eindhoven nog met 0-0 gelijkgespeeld tegen PSV, in hun eerste ontmoeting in de achtste finales van de Champions League. De return is op dinsdag 15 maart in Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen