PSV zet met late doelpunten stug ADO Den Haag opzij

27 februari 2016, 21:55   Bijgewerkt: 27 februari 2016, 22:15

PSV heeft zaterdagavond in eigen huis een moeizame overwinning geboekt op ADO Den Haag. De bezoekers hielden de Eindhovenaren lang van scoren af, maar ver in de tweede helft bezorgden Marco van Ginkel en Luuk de Jong hun ploeg de verdiende volle buit: 2-0. Door de zege verstevigt PSV de koppositie in de Eredivisie en de lijstaanvoerder kan zondag op het gemakje afwachten wat naaste achtervolger Ajax gaat doen.

PSV was met zeven overwinningen op rij perfect uit de winterstop gekomen en het goede gevoel in Eindhoven werd afgelopen woensdag nog eens versterkt door de knappe Europese remise tegen Atletico Madrid. Vanavond had de ploeg van Philip Cocu alle moeite om het stugge ADO Den Haag aan de kant te zetten, maar doelpunten van Van Ginkel en De Jong waren uiteindelijk voldoende om de euforische stemming bij PSV in stand te houden.

In het tweede bedrijf voerde PSV de druk op de Haagse defensie langzaamaan op.  De Jong was na ruim een uur dichtbij met een knappe volley en een kopbal van de spits belandde op het dak van het doel. Twintig minuten voor tijd was het Van Ginkel die met zijn hak een schot van Locadia verlengde en daardoor eindelijk de ban brak. Nadat Duplan even later het zijnet had getroffen, gooide De Jong het duel tien minuten voor tijd in het slot. Na een heerlijke lange bal van Andrés Guardado schudde de clubtopscorer Gianni Zuiverloon van zich af en schoot hij beheerst zijn achttiende van het seizoen tegen de touwen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen