Ondaan kopt defensief sterk Willem II voorbij Vitesse

27 februari 2016, 23:19

Willem II heeft in de strijd tegen degradatie zaterdagavond een knappe overwinning geboekt bij Vitesse. De Tilburgers hadden aan één doelpunt genoeg om de drie punten over de streep te trekken. Matchwinner was Terell Ondaan met zijn eerste treffer van het seizoen.

Vitesse-trainer Rob Maas gooide zijn verdediging om vanwege de schorsing van Kosuke Ota, die tegen De Graafschap twee keer geel had gekregen. Guram Kashia nam de rechtsbackpositie voor zijn rekening, Kelvin Leerdam stond als linksback gepositioneerd en Kevin Diks moest zich tevredenstellen met een plek op de bank. Bij Willem II begon Terell Ondaan in de basis vanwege het ontbreken van de geblesseerde Bartholomew Ogbeche.

De enige twee spelers die in de eerste helft een schot tussen de palen kregen, waren Shiran Yeini en Lewis Baker. De pogingen van de twee spelers van Vitesse belandden recht in de handen van doelman Kostas Lamprou. Frank van der Struijk en Funso Ojo probeerden het namens Willem II eveneens van afstand. Hun pogingen verdwenen hoog in de tribune. Meer viel er niet te beleven in de eerste helft, want de Tilburgse muur viel niet te slechten door de spelers van Vitesse.

Terell Ondaan kopte een hoekschop bij de eerste paal binnen. De vleugelspeler had wel enig fortuin nodig bij zijn eerste doelpunt van het seizoen. De bal viel namelijk binnen via de rug van Nakamba. Vitesse probeerde in de slotfase weliswaar op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar het was niet bij machte om de Tilburgse muur te slechten. Daardoor verloor Vitesse voor het eerst dit seizoen van een ploeg uit het rechterrijtje en verliest het bovendien de aansluiting met plek nummer drie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen