Cocu: "Het vertrouwen in elkaar en in de ploeg is groot"

27 februari 2016, 22:58

PSV-coach Phillip Cocu is content met de volwassenheid van zijn ploeg. In de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag stond het zaterdag lang 0-0, maar door goals van Marco van Ginkel en Luuk de Jong in de laatste achttien minuten won de Eindhovense club wel (2-0).

"We hebben een goed vervolg gegeven aan de wedstrijd van woensdag", zegt Cocu op de officiële website van PSV. De landskampioen speelde woensdag in de Champions League op eigen veld met 0-0 gelijk tegen Atlético Madrid, in wat de eerste wedstrijd van de achtste finales was. "We zochten naar mogelijkheden, zonder het achterin open te zetten en gaandeweg de wedstrijd hebben we de druk opgevoerd", analyseert Cocu het duel met ADO.

"Soms moet je een uur of zeventig minuten wachten op een doelpunt. Dat hebben we vanavond gedaan", vervolgt Cocu. De oefenmeester voelt dat zijn ploeg op dit moment vertrouwen heeft. "Het vertrouwen in elkaar en in de ploeg is groot. We hebben zoveel spelers die een goal kunnen maken. Uiteindelijk hebben we vandaag een mooie overwinning behaald, zeker na afgelopen woensdag. Daar heb ik de ploeg de complimenten voor gegeven."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen