Streppel 'blij en realistisch' na knappe zege in Arnhem

Jw
28 februari 2016, 09:17

Willem II stuntte zaterdagavond door op bezoek bij Vitesse drie punten op te eisen. Met enig fortuin wonnen de Tilburgers met 1-0 in Arnhem. Trainer Jurgen Streppel was na afloop trots op zijn team, maar benadrukte direct dat er nog negen belangrijke wedstrijden te gaan zijn.

"Blijdschap overheerst nu, maar ook realisme. We hadden deze overwinning hard nodig, maar dit is er pas één. Er zijn nog negen wedstrijden te gaan", aldus Streppel tegenover Omroep Brabant. De populaire coach kon niet zoveel met de termen 'gestolen' of 'vieze' overwinning. "Een overwinning is een overwinning in mijn ogen. We hebben dit jaar al zoveel punten onnodig verspeeld."

Streppel zag dat Vitesse moeite had om kansen te creëren. "We gaven hoog druk in de beginfase, daar had Vitesse het lastig mee. We konden daar wel moeilijk doorheen voeballen, omdat Vitesse hetzelfde probeerde. De eerste helft was na een kwartier wel voor Vitesse, maar afgezien van wat afstandsschoten konden ze er niet veel uit creëren."

Uiteindelijk kopte de teruggekeerde Terell Ondaan uit een hoekschop Willem II naar de overwinning. "Gelukkig hebben we Ondaan weer in de gelederen, die met zijn sprongkracht een doelpunt maakte. Ik ben heel erg trots op mijn jongens", besloot Streppel, die met Willem II nu weer drie punten 'los' staat van de rode streep.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen