Laudrup: "Eriksen zou goed bij Barcelona passen"

Jw
28 februari 2016, 12:15

Brian Laudrup is onder de indruk van de ontwikkeling die zijn landgenoot Christian Eriksen doormaakt. De Deense oud-voetballer, tegenwoordig tv-analyticus, denkt dat de spelbepaler van Tottenham Hotspur het soort speler is waar FC Barcelona altijd naar zoekt.

"Eriksen heeft geweldig voetenwerk en een briljante voetbalintelligentie. Hij is misschien niet de snelste, maar hij denkt erg snel en dat maakt hem anders dan de meeste talenten van zijn leeftijd", legt Laudrup uit aan Omnisport. "Daarnaast scoort hij regelmatig, bijvoorbeeld uit vrije trappen, en creëert hij kansen voor teamgenoten."

"Hoe ver hij kan komen? Het is een type Barcelona-speler, maar of hij het bij die club kan maken, zul je moeten afwachten. Misschien moet hij nog maar twee jaar wachten, omdat hij dan op een leeftijd komt, waar je op de top van je kunnen zit", adviseert Laudrup de 24-jarige middenvelder voorloipg nog in Londen te blijven.

Laudrup, die in zijn loopbaan één seizoen bij Ajax speelde, prijst de Eredivisie als opleidingspodium voor grote talenten. "Eriksen is nu één van de belangrijkste spelers voor Tottenham, maar hij was voor Ajax ook al van grote waarde. De Eredivisie is cruciaal voor jonge spelers, helemaal bij Ajax. Daar kom je als 17-jarige in het team als je goed genoeg bent. Je krijgt daar de kans om vroeg in je loopbaan al veel wedstrijden te spelen en dat is belangrijk."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen