De Graafschap lijdt onnodig verlies tegen Heerenveen

Jw
28 februari 2016, 16:25   Bijgewerkt: 28 februari 2016, 16:54

De Graafschap heeft zichzelf in de strijd om lijfsbehoud een slechte dienst bewezen door zondagmiddag in eigen huis onnodig van SC Heerenveen te verliezen. In Doetinchem verzuimde de thuisploeg in de eerste helft een overwicht uit te drukken in doelpunten en na rust kreeg De Graafschap daarvoor de rekening gepresenteerd: 0-1. Door een goal van Morten Thorsby blijven de Superboeren voorlopig de hekkensluiter van de Eredivisie.

De Graafschap is nog altijd verwikkeld in een hevig gevecht tegen directe degradatie en kreeg eerder dit weekend de rode lantaarn weer overgedragen van een winnend SC Cambuur. De ploeg van Jan Vreman had vandaag weer over de naaste concurrent heen kunnen wippen, maar daar stak Heerenveen een stokje voor. Heerenveen verleende zijn provinciegenoot vandaag dus een goede dienst door als eerste ploeg in 2016 de drie punten mee te nemen uit Doetinchem.

Heerenveen is dit seizoen met name op vreemde bodem bijzonder kwetsbaar en ook op de Vijverberg stelde de ploeg van Foppe de Haan in het eerste bedrijf enorm teleur. De Friezen werden op alle fronten afgetroefd door de thuisploeg maar wisten met enig fortuin ongeschonden de rust te halen. Na de onderbreking hadden de bezoekers de zaakjes beter op orde en pakten ze de volle buit door Thorsby, die na een geblokt schot van Henk Veerman in de nastoot raak prikte.

De Graafschap had de nederlaag volledig aan zichzelf te wijten, want voor rust kreeg de thuisploeg voldoende mogelijkheden om de Friezen pijn te doen. Vlak na het eerste fluitsignaal stuitte Vincent Vermeij van dichtbij op het uitgestoken been van Erwin Mulder en de doelman bracht ook redding op een poging van Nathaniël Will. Na een half uur verloor Mulder het duel met Cas Peters, maar uit een moeilijke hoek trof de aanvaller slechts het zijnet. Op slag van rust veerde heel de Vijverberg weer op toen Joost van Aken een schot van Peters met de arm blokte, maar Kevin Blom zag er geen penalty in.

In het tweede bedrijf was het duel meer in evenwicht waardoor er voor beide doelen nog maar weinig gebeurde. Nadat Veerman hard over de kruising had geschoten, was het Thorsby die na ruim een uur zijn ploeg aan de leiding bracht. De Graafschap moest in de achtervolging, maar kon geen gaatje meer vinden in de Friese defensie. Omdat Sam Larsson na een mooie actie verzuimde het duel te beslissen, hield heel Doetinchem hoop. Die hoop kreeg in blessuretijd nog bijna gestalte, maar de volley van invaller Nathan Kabasele vloog net over de lat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen