Dortmund met moeite voorbij tiental Hoffenheim

28 februari 2016, 19:22

Het koste Borussia Dortmund zondag enorm veel energie om TSG Hoffenheim (3-1) te verslaan. De degradatiekandidaat had geruime tijd uitzicht op een overwinning. Invaller Adrián Ramos bleek het goudhaantje voor Dortmund.

Sebastian Rudy zette Hoffenheim op zijn verjaardag op voorsprong tegen Dortmund. De nummer twee van de Bundesliga had vervolgens moeite om tot kansen te komen. Rudy werd echter niet de held, maar de schlemiel van de avond. Want totaal onnodig tikte hij Pierre-Emerick Aubameyang van achteren neer bij een counter van Dortmund. De jarige mocht daarom met een rode kaart vertrekken.

Hoffenheim wist met tien man goed stand te houden. In de slotfase moest het echter alsnog buigen. Henrikh Mkhitaryan schoof de gelijkmaker in de verre hoek raak. Met de minuut werd de druk hoger, waarna Ramos zijn werkgever naar drie punten kopte. In de blessuretijd zette Aubameyang zijn naam ook nog op het scorebord.

Bayer Leverkusen ging tegelijkertijd verrasend met 3-1 onderuit bij FSV Mainz. Eerder op de zondag speelden FC Augsburg en Borussia Mönchengladbach met 2-2 gelijk tegen elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen