Caballero loodst Man City naar winst in League Cup

28 februari 2016 – Willy Caballero is zondagavond uitgegroeid tot de held van Manchester City. De tweede doelman van City hield maar liefst drie strafschoppen tegen in de strafschoppenserie van de League Cup tegen Liverpool. Dat terwijl de fans van City het liefst Joe Hart in het doel hadden zien staan.

Caballero loodst Man City naar winst in League Cup

In de reguliere speeltijd waren de beste kansen voor Manchester City. Na iets meer dan twintig minuten was Sergio Agüero dicht bij het openingsdoelpunt. De Argentijn gleed op het moment van schieten weg, maar zag de keeper zijn poging tegen de paal tikken. Fernandinho kwam vlak na rust wel tot scoren. Op aangegeven van Agüero verschalkte hij goalie Simon Mignolet.

Liverpool begon vervolgens de druk op te voeren. Desondanks kwamen de aanvallers van trainer Jürgen Klopp nauwelijks in het spel voor. Raheem Sterling kreeg bovendien een uitstekende kans op de verdubbeling. Oog in oog met de keeper schoof de Engelsman de bal naast voor hem de verkeerde kant van de paal.

In de slotfase hield City de organisatie gesloten, maar toch lukte het Liverpool de gelijkmaker te maken. Coutinho was verantwoordelijk voor een verlenging in Londen. Daarin gebeurde genoeg, met kansen over en weer. Beide keepers vertolkten daarbij een hoofdrol. Een strafschoppenserie moest uitkomst bieden, daarin kroonde Caballero met drie gestopte strafschoppen zich tot de held van de avond. 

Eredivisie

gerelateerd