Viergever: "We wisten hoe we AZ konden pijnigen"

Ger
28 februari 2016, 20:45

Ajax rekende in de eigen ArenA op overtuigende wijze af met AZ. De Amsterdammers zegevierden met 4-1 en verkleinden de achterstand op koploper PSV weer tot een punt. Nick Viergever, die de laatste weken weer deel uitmaakt van het elftal van trainer Frank de Boer, looft het optreden van de Amsterdammers.

Ajax ging tegen de in 2016 foutloos presterende subtopper na 28 minuten al met 2-0 aan de leiding. "We speelden heel goed in de eerste helft, waarin we een gretige indruk maakten. We zetten vroeg druk, veroverden veel ballen en dwongen verschillende kansen af. Na de eerste helft hadden we zeker al met 3-0 voor moeten staan", zegt Viergever tegenover FCUpdate.nl. "Door de rode kaart (voor Anwar El Ghazi, red.) werd het nog even spannend, maar ook daarna heeft AZ maar weinig kansen gekregen. Ze scoorden nog uit een counter, maar daar viel weinig aan te doen. Dat speelden ze netjes uit. Daarna gingen wij met vijf man achterin spelen. Toen kwamen ze er eigenlijk niet meer door."

Viergever zelf kan na een teleurstellende periode momenteel rekenen op veel speeltijd in de hoofdmacht van Ajax. "Ook al maak je lastige tijden door, je moet altijd hard blijven trainen en in jezelf investeren. Je kans kan opeens komen als er bijvoorbeeld blessuregevallen zijn. Het moment waarop ik weer belangrijk kon worden voor het eerste elftal was lang uit zicht, maar nu sta ik er gelukkig weer. Ik kon de coach eerder ook niets kwalijk nemen. Het team presteerde goed, dus er was weinig reden om te wisselen. Desondanks ben ik ook toen elke keer met een lach naar de club gegaan."

Door de zege op AZ staat Ajax opnieuw weer vlak achter lijstaanvoerder PSV. Met nog negen competitieduels voor de boeg, kan het treffen tussen de twee overgebleven titelkandidaten op 20 maart in Eindhoven van beslissend belang worden. "Zo ver kijken we nog niet vooruit", zegt Viergever. "We moeten simpelweg elke week presteren. Je moet scherp blijven, want ook tegen mindere tegenstanders kun je punten verliezen. Maar als de situatie op de ranglijst zo blijft, gaat de confrontatie met PSV uiteraard wel een heel mooi duel worden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen