FC Twente wacht in spanning af, Uvini wil blijven

29 februari 2016, 09:02

Er wordt momenteel volop onderzoek gedaan naar alle misstanden bij FC Twente, dat deze week de bevindingen gepresenteerd zal krijgen. Aan de bestuursstructuur en de transferzaken van de Tukkers schortte de afgelopen jaren nogal het een en ander, waardoor er gevreesd wordt voor sancties.

Sportief gezien gaat het met vijf zeges op rij een stuk beter met Twente, maar de lopende onderzoeken hangen nog steeds als een molensteen om de nek van de Enschedese club. De eredivisionist mag wegens financieel gerommel de komende drie jaar al geen Europees voetbal spelen en moet nog vrezen voor een puntenstraf. "Daar kunnen wij niets aan doen en op die andere zaken hebben we ook geen invloed", zegt coach René Hake in De Telegraaf. Hij focust zich volledig op het voetbal. "Laten we deze serie maar lekker een paar weken volhouden. Dat vinden we helemaal niet erg."

"Met puntenaftrek of iets dergelijks zijn wij niet echt bezig", voegt verdediger Bruno Uvini toe in de ochtendkrant. "We weten dat het kan gebeuren, maar verder is het op dit moment geen issue in de spelersgroep. Ik vind sowieso niet dat we al helemaal veilig zijn, want de ploegen onder ons pakken ook punten. Maar het vechten tegen degradatie heeft ons na de winterstop duidelijk een boost gegeven. Dat is wel duidelijk geworden."

De 24-jarige Uvini wordt dit seizoen van Twente gehuurd van Napoli, waar hij amper aan de bak kwam. In Enschede voelt de Braziliaanse verdediger zich lekker. "Om eerlijk te zijn biedt FC Twente mij alles wat ik nodig heb. De mensen zijn zo vriendelijk, zo respectvol. En ik voetbal eindelijk weer, week in week uit. Ik heb het zo gemist. Dat gevoel ben ik bij Napoli kwijtgeraakt. Ik heb daar nog een contract tot 2017, maar als het mogelijk is voetbal ik hier volgend seizoen ook. Ik wil bij FC Twente blijven", glimlacht Uvini.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen