Fortuna Sittard heeft 24 uur de tijd voor één ton

29 februari 2016, 11:06

De toekomst van Fortuna Sittard hangt al een tijdje aan een zijden draadje en deze dreigt binnen 24 uur te knappen. Als er binnen een etmaal niet één ton verzameld is, dan dreigt de Limburgse eerstedivisionist vanaf de rand de afgrond in geduwd te worden. Er is 900.000 euro nodig en er is tot dusver 800.000 euro bij elkaar gesprokkeld, zo laat directeur Joppe Sangen weten aan het AD.

De financiële problemen heersen al een tijdje bij Fortuna en zijn onder meer tot stand gekomen door een conflict tussen twee belangrijke sponsors. Dat, in combinatie met een teleurstellend aantal toeschouwers op de tribunes, heeft de situatie zeer penibel gemaakt. Afgelopen vrijdag zaten er nog wel 3.500 fans in het stadion om de ploeg uit Sittard te steunen in het duel met FC Oss (3-0 winst). Mogelijk is het de laatste wedstrijd van Fortuna in het betaalde voetbal.

Fans van de Sittardse club hebben al ruim een ton verzameld om de toekomst van de club veilig te stellen, door de verkoop van aandelen. Deze kunnen per stuk voor 36 euro worden gekocht en een aantal mensen heeft meer dan duizend euro in Fortuna gestopt. Directeur Sangen gaat dinsdag bij de KNVB langs in Zeist, om het over de toekomst te hebben. Maar zelfs als het benodigde budget gevonden wordt, dan zal het lastig worden om voor de komende jaren een sluitende begroting in te dienen.

Fortuna is al 62 jaar lang actief in het betaalde voetbal. In 2002, 2005 en 2009 hing de Limburgse club al eens met één hand aan de rand van de afgrond.

[photo,96119,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen