Melis wil naar Rio: "We spelen wel tegen toplanden"

29 februari 2016, 10:52

Manon Melis bereidt zich momenteel met het Nederlandse vrouwenelftal voor op het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van komende zomer in Rio de Janeiro. De aanvalster van de Oranje Leeuwinnen vindt dat de verschillen tussen de deelnemende landen dusdanig klein zijn, dat er geen duidelijke favoriet aangewezen kan worden.

Oranje strijdt in eigen land met Zwitserland, Zweden en Noorwegen om één ticket voor de Spelen in Rio. "De selectie die komende week het beste presteert, gaat naar Brazilië", geeft Melis aan in gesprek met het ANP. "Je moet in acht dagen tijd drie keer volle bak gaan. Geen land kan dat met slechts elf speelsters doen, het draait om wie de beste selectie heeft. Verliezen mag niet, dan is het wel klaar. Natuurlijk is het leuk als we resultaat kunnen koppelen aan goed voetbal, maar alles draait om winnen", benadrukt de international.

Melis maakt haar borst nat. "We spelen tegen toplanden, kwalificatie voor de Spelen is bijna net zo zwaar als een EK spelen. Het zou fantastisch zijn als we naar Rio gaan, alleen al om eens de sfeer te proeven bij het grootste sportevenement ter wereld. En zoveel landen doen niet mee aan het olympische voetbaltoernooi, dus medaillekansen zijn er zeker", aldus de aanvalster, die in 133 interlands 57 goals maakte.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen