Utrecht schotelt Amrabat (19) nieuw contract voor

29 februari 2016, 15:14

FC Utrecht heeft haar waardering voor Sofyan Amrabat gestalte gegeven in een nieuw contract. De verbintenis van de negentienjarige middenvelder is opengebroken en verlengd, tot de zomer van 2018. De Domstedelingen hebben bovendien een optie voor nog een seizoen in het dienstverband opgenomen.

Amarabat is bezig aan zijn tiende jaar bij Utrecht, dat hem overnam van de amateurclub HSV De Zuidvogels. Hij doorliep de jeugdelftallen van de eredivisionist en was ook jeugdinternational voor zowel Nederland als Marokko. De middenvelder debuteerde in 2014 in de Utrechtse hoofdmacht.

"Sofyan is een dynamische middenvelder, die in zowel verdedigende als aanvallende zin zijn steentje bijdraagt aan de ploegen waarin hij speelt", zegt technisch manager en coach Erik ten Hag op de clubwebsite. "Bij FC Utrecht heeft Sofyan al een grote ontwikkeling doorgemaakt, maar wij denken dat er nog veel meer rek zit in zijn kwaliteiten. We denken dat hij kan uitgroeien tot een sterkhouder. Wij zijn er daarom blij mee dat we deze zelf opgeleide speler langdurig aan ons hebben verbonden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen