Stuntploeg Sassuolo legt ook concurrent Lazio over de knie

29 februari 2016, 21:00   Bijgewerkt: 29 februari 2016, 21:08

Sassuolo is bezig aan een prachtig seizoen en heeft vandaag (maandag) een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de prima voetbaljaargang. De ploeg van Eusebio Di Francesco won op bezoek bij Lazio knap met 0-2, waardoor het nu een voorsprong van vier punten heeft op de ploeg uit de Italiaanse hoofdstad.

Bij Lazio begonnen Wesley Hoedt, Edson Braafheid en Richardo Kishna allemaal op de bank. De Nederlanders, die overigens ook niet invielen, zagen dat Lazio een teleurstellende avond beleefde. Kort voor rust, in de 41ste minuut, namen de bezoekers brutaal de leiding. Toptalent Domenico Berardi verzilverde een strafschop, nadat Lazio-speler Mauricio een overtreding had gemaakt.

In de tweede helft ging Lazio uiteraard op jacht naar de gelijkmaker, maar op een perfect moment sloeg Grégoire Defrel toe namens de uitploeg. Hij scoorde in de 67ste minuut de 0-2 in Stadio Olimpico, waardoor de zege binnen was voor de bezoekers. Sassuolo heeft na 27 speelronden vier punten meer dan Lazio, dat achtste staat in de Serie A. Sassuolo bezet de zevende positie.