Fiorentina en Napoli na vroege treffers in evenwicht

29 februari 2016, 22:57   Bijgewerkt: 29 februari 2016, 23:05

Het heerlijke toetje van de 27ste speelronde in de Serie A tussen Fiorentina en Napoli heeft maandagavond geen winnaar opgeleverd. De thuisploeg kwam na zes minuten op voorsprong, maar dankzij een razendsnelle tegentreffer van Gonzalo Higuaín kwam Napoli snel op 1-1. In het restant van de spannende wedstrijd werd er niet meer gescoord. Daardoor blijft Fiorentina vierde in de Serie A, terwijl Napoli de tweede plaats bezet.

Fiorentina kon bij een zege de derde plaats overnemen van AS Roma. La Viola kwam ook uitstekend uit de startblokken en liet het thuispubliek al na zes minuten juichen in de topwedstrijd. Middenvelder Marcos Alonso kopte uitstekend raak in de lange hoek na een goed aangesneden hoekschop. Het lachen zou Fiorentina echter snel vergaan, want amper een minuut later had Gonzalo Higuaín de score weer in balans gebracht. De Argentijn schoof de bal na een aanval uit de aftrap keurig in het doel.

In de resterende 83 minuten van de boeiende wedstrijd werd er niet meer gescoord, al mocht dat een klein wonder heten. Zo raakte de ploeg van Paulo Sousa in de eerste helft nog twee keer de lat. Nikola Kalinic teisterde na een halfuur het houtwerk met een heerlijke pegel, Cristian Tello deed dat even later ook met een geplaatst schot.

Ook de bezoekers, die dankzij het nieuwe puntenverlies een gaatje moeten laten met Juventus, flirtten nog met de zege. Fiorentina mocht keeper Ciprian Tatarusanu dankbaar zijn dat het geen 1-2 werd in de 59ste minuut. De Roemeen slaagde er namelijk in om met twee katachtige reddingen José Callejón en Higuaín van het scoren te houden.

Bij Napoli viel Dries Mertens een kwartier voor tijd in, maar ook hij kon nieuw puntenverlies voor de ploeg uit Napels niet voorkomen.