Van Gaal: "Lastig herstellen met een krappe selectie"

Jw
1 maart 2016, 17:49   Bijgewerkt: 1 maart 2016, 18:03

Er is nauwelijks tijd in de Premier Leauge om te genieten van een succes. Zeker niet voor Manchester United, dat na de bejubelde 3-2 zege van zondag op Arsenal morgen alweer aan de bak moet tegen Watford FC. Trainer Louis van Gaal voorziet een grote uitdaging, vooral omdat hij door een blessuregolf over een bijzonder krappe selectie beschikt.

"Het is een erg lastig programma voor ons, omdat we opnieuw binnen twee dagen moeten herstellen van een wedstrijd", begon Van Gaal op de persconferentie, waarbij hij ook doelde op de Europa League-wedstrijd tegen FC Midtjylland (5-1 winst) van afgelopen donderdag. "We hebben een kleine groep op dit moment, dus het is moeilijk om te rouleren. Het zal daardoor niet makkelijk zijn om onze vorm te continueren, maar ik heb het gevoel dat de spelers er alles aan doen om zo snel mogelijk hersteld te zijn."

De 64-jarige coach won aan krediet door een goede week af te sluiten met een spectaculaire zege op Arsenal. Van Gaal heeft dat voor een groot deel te danken aan de pas 18-jarige aanvaller Marcus Rashford, die zowel in Europa als in de competitie debuteerde met twee doelpunten. "Allereerst denk ik dat de media hem nu even met rust moeten laten. Als de journalisten voor zijn huis gaan staan, denk ik niet dat het een 18-jarige jongen helpt", vroeg hij om begrip. "Geef hem de tijd van een 18-jarige, dat doen wij ook als begeleiders van de spelers. Hij is een erg bescheiden jongen, dus ik denk dat het geen problemen zal opleveren. Natuurlijk kan het alle kanten op na zo'n week, maar ik denk dat hij wel met zijn voeten op de grond blijft staan."

Van Gaal heeft in deze situatie recht van spreken over zijn mogelijkheden. Liefst zeventien (!) spelers zijn niet beschikbaar voor het duel met Watford. Daaronder zijn enkele grote namen, zoals Phil Jones, Chris Smalling, Wayne Rooney en Bastian Schweinsteiger. Anthony Martial is mogelijk wel weer fit.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen