Leicester City lijdt puntverlies, derde zege op rij voor Hiddink

Jw
1 maart 2016, 22:59

Leicester City heeft dinsdagavond puntverlies geleden in de Premier League. De trotse koploper kwam in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen West Bromwich Albion. Achtervolger Tottenham Hotspur kan daardoor morgen in punten op gelijke hoogte komen. Chelsea-trainer Guus Hiddink boekte met zijn Londense formatie de derde overwinning op rij, terwijl Ronald Koeman juist onderuit ging met Southampton.

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Dat zal ook Leicester City weten, dat zo graag het sprookje compleet wil maken met een landstitel. De verrassende titelkandidaat geeft door het resultaat van vanavond achtervolger Tottenham Hotspur echter de kans om de koppositie over te nemen. De Spurs kunnen morgen in punten gelijk komen en hebben een beter doelsaldo.

Leicester City kwam al vroeg op achterstand door een doelpunt van Salomon Rondon. Nog voor de rust stelde de koploper orde op zaken via Daniel Drinkwater. Het was voor de bejubelde doelman Kasper Schmeichel (foto) zijn eerste tegentreffer op eigen bodem sinds 14 december.

Andy King bracht de thuisploeg vervolgens nog wel op voorsprong, maar Craig Gardner bracht WBA op gelijke hoogte. Ondanks het inbrengen van Leonardo Ulloa, die tegen Norwich City nog uitgroeide tot de grote held, bleef het daarbij.

Hiddink blijft winnen

Chelsea lijkt eindelijk echt goed te gaan draaien onder het bewind van Hiddink. Na veel gelijke spelen in zijn beginperiode hebben de Londenaren hun draai gevonden. Op bezoek bij Norwich City zette Kenedy, een pas 20-jarige Braziliaan, Chelsea al binnen één minuut op voorsprong. Via Diego Costa kwam Chelsea voor de rust nog op een 2-0 voorsprong, al deed de Spanjaard dat uit buitenspelpositie.

Nathan Redmond bracht de spanning nog wel terug in de tweede helft, maar Chelsea liet zien waarom het stappen heeft gemaakt onder Hiddink. De regerend landskampioen klimt op naar de achtste plaats in de Premier League.

{image[308467][right-half][]}Verlies Koeman

Southampton rekende in de vorige ontmoeting nog vakkundig af met AFC Bournemouth, maar dit keer waren de rollen omgedraaid. The Saints waren bezig met een geweldige opmars in de Premier League, maar door een tweede nederlaag op rij moet Koeman alle zeilen bijzetten om Europees voetbal veilig te stellen.

Steve Cook opende na een half uur spelen de score. In de slotfase gooide Benik Afobe het duel op slot. Southampton staat nog altijd op de zevende plaats, maar heeft een flink aantal clubs in de nek hijgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen