Van Gaal wilde matchwinner Mata wisselen: "Hij liep moeilijk"

Ger
3 maart 2016, 09:34

Juan Mata bezorgde Manchester United woensdagavond de overwinning in de thuiswedstrijd tegen Watford. De Spanjaard schoot zeven minuten voor tijd prachtig raak uit een vrije trap. En dat terwijl manager Louis van Gaal met de gedachte speelde om Mata eerder nog te wisselen.

"Het klopt, hij liep al enige tijd moeilijk. Maar toen ik Anthony Martial en Marcus Rushford voorin van positie had laten wisselen, ging het bij ons beter lopen en wilde ik Mata niet meer naar de kant halen. Ik ben blij dat ik hem uiteindelijk heb laten staan", geniet Van Gaal na. "Deze overwinning komt op een zeer belangrijk moment, want al onze concurrenten hebben verloren. Als we zondag ook West Bromwich Albion verslaan, houden we de druk vol op de ploegen in de bovenste regionen van de ranglijst."

Met United is Van Gaal bezig aan een goede serie. De afgelopen periode wonnen de Mancunians al van Shrewsbury Town (FA Cup), FC Midtjylland (Europa League) en Arsenal (Premier League). "Ik denk dat de jonge spelers ons nieuw elan hebben gegeven", zegt Van Gaal. "Het is mooi dat er momenteel in onze kleedkamer veel lachende gezichten zijn te zien."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen