Muric: "Heb lang moeten wachten op kans bij Ajax"

Jw
3 maart 2016, 20:52

Robert Muric is bezig aan een doorbraak bij Ajax. De 19-jarige aanvaller kwam in 2014 met veel trammelant over van Dinamo Zagreb, maar het duurde vervolgens een tijd voordat hij op de deur van het eerste elftal klopte. De Kroaat leverde bij zijn debuut wel direct een zuivere assist en maakt ook bij Jong Ajax een goede indruk.

"Dit debuut was sowieso belangrijker, want dit is Ajax 1", blikt Muric tegenover fanzine Ajax Life terug op zijn debuut in de wedstrijd tegen Excelsior (3-0 winst). De jongeling speelde in de Jupiler League al wel de nodige wedstrijden, maar dat is slechts een opstapje naar het 'echte' werk. "Ik was wel een beetje verrast dat ik bij de selectie zat. Ik heb er lang op moeten wachten", vindt hij.

Muric, die met zijn sterkere linkerbeen vaak vanaf rechts voetbalt, heeft daardoor getwijfeld aan zijn toekomst bij Ajax. Zo flopte de Serviër Dejan Meleg in Amsterdam, waarmee hij geen goed voorbeeld gaf. "Ik was wel een beetje bang dat mij hetzelfde zou gebeuren. Daar heb ik ook met de trainers over gesproken. Ze zeiden dat het wel goed zou komen, als ik maar hard zou blijven trainen."

Muric krijgt bij Ajax hulp van Nemanja Gudelj, die hem helpt integreren. "We praten veel over voetbal, kijken tv, eigenlijk doen we van alles samen", zegt de jonge aanvaller.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen