Messi leidt Barça met hattrick naar doodsimpele zege

Jw
3 maart 2016, 23:04   Bijgewerkt: 3 maart 2016, 23:19

FC Barcelona heeft donderdagavond een makkelijke zege bijgeschreven. De regerend kampioen en koploper van de Primera Division rekende met duidelijke cijfers af met Rayo Vallecano: 1-5. Lionel Messi was belangrijk met drie doelpunten, de kleine club uit Madrid eindigde met negen man.

Reeds in de rust was de wedstrijd min of meer beslist. Door doelpunten van Ivan Rakitic en Messi stond er na 45 minuten voetbal al 0-2 op het scorebord. Bovendien had Diego Llorente zijn ploeg benadeeld door op slag van rust een rode kaart pakte.

In de tweede helft kon FC Barcelona vrijuit voetballen, wat het vrijwel altijd al doet, maar dan niet op vol vermogen. Toch werd het nog leuk. Luis Suárez zag zijn inzet op de paal belanden, waarna Messi zijn tweede van de avond maakte. Rayo Vallecano maakte nog de 1-3 via Manucho, maar meer dan een eretreffer zou het niet worden.

Nadat Manuel Iturra ook een rode kaart had gepakt, onderstreepte Suárez zijn onfortuinlijke avond door een strafschop te missen, wat hem eind februari ook al gebeurde. Messi dribbelde zich even later vervolgens een weg naar zijn hattrick. Arda Turan maakte in de slotfase zijn eerste doelpunt in dienst van Barça en bepaalde de eindstand op 5-1. De voorsprong op naaste achtervolger Atlético Madrid is daardoor weer acht punten.