Van den Brom werd 'gek' van slechte eerste helft AZ

Jw
4 maart 2016, 08:02

AZ verloor de halve finale van de beker vooral in de eerste helft. Dat was de terechte conclusie van trainer John van den Brom na afloop van het duel in de Kuip, waar de Alkmaarders met 3-1 verloren van Feyenoord.

"We komen echt fantastisch uit de kleedkamer. We maken meteen de goal en waren vervolgens heer en meester in de Kuip. We krijgen de kansen om de 2-1 te maken, maar we hebben dan pech met een bal op de paal", analyseerde Van den Brom bij FOX Sports de goede fase van AZ in het begin van de tweede helft. Markus Henriksen maakte direct na de rust de gelijkmaker (1-1).

Hoewel AZ goed voor de dag kwam in de tweede helft, kon Van den Brom het niet verkroppen dat dit niet vanaf het eerste fluitsignaal lukte. "Je doet alles voor deze wedstrijd. We hebben ook een fantastische voorbereiding gehad. We werkten echt naar deze wedstrijd toe. Dan is het eindelijk zover en dan begin je zo slecht aan de wedstrijd. Dat is niet te verklaren, dat is lastig. Het was niet dat Feyenoord zo goed speelde, het lag echt aan ons. Nu hebben we een enorme kans op iets prachtigs laten liggen", aldus Van den Brom, die toegaf dat hij inderdaad 'gek' werd op de bank.

Het kantelpunt in de wedstrijd was het doelpunt van Michiel Kramer, die Feyenoord in de 78ste minuut op voorsprong zette. Daarna zakte AZ ineens in. "Zij maken uit het niets de 2-1 en dan is het klaar. Maar ik baal het meest van de eerste helft, daar ben ik echt het meest teleurgesteld over. We speelden zo ontzettend matig, daar hebben we de wedstrijd eigenlijk verloren", concludeert hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen