Vd Looi passeert De Leeuw tegen PSV, Mahi is terug

4 maart 2016, 15:47

Er vallen twee dingen op in de voorbereiding van FC Groningen op de wedstrijd tegen PSV van zaterdagavond. Michael de Leeuw wordt geslachtofferd door coach Erwin van de Looi en Mimoun Mahi keert na maanden van blessureleed terug in de wedstrijdselectie. Aanvoerder Rasmus Lindgren is tenslotte een vraagteken wegens ziekte.

De rol als reserve is bij De Leeuw in het verkeerde keelgat geschoten. "Michael heeft zijn ongenoegen ook bij mij geuit en daarvoor heb ik begrip. Daar heb ik ook totaal geen problemen mee. We hebben het natuurlijk ook niet over een kleine jongen. De Leeuw heeft zijn waarde voor FC Groningen al vaak genoeg bewezen en nog steeds. Als trainer moet je echter keuzes maken en dat doen we met een open agenda en met eerlijke overwegingen", stelt Van de Looi op de clubwebsite.

"Het is niet altijd zo dat je als trainer ontevreden bent over een speler, of deze onvoldoende heeft gepresteerd wanneer je iemand passeert", zo legt Van de Looi uit. "Deze keuze zal wellicht de nodige wenkbrauwen doen fronsen, maar ik vind dat we de laatste wedstrijden op het middenveld in de problemen kwamen. We kiezen voor een andere bezetting op het middenveld, dan moet je af en toe pittige keuzes maken. We hebben deze keer iets anders nodig", aldus Van de Looi, die verder niet kan beschikken over Dino Islamovic, Abel Tamata en Desevio Payne.

Van de Looi is blij met de comeback van Mahi. "Het is mooi dat hij weer aansluit. Hij kan zaterdagavond een rol spelen in de wedstrijd. Welke rol dat is, zal afhangen van het verloop van het duel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen